ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ: ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ; ΠΟΣΟΙ ΕΓΙΝΑΝ; ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ;
- Κων/να Σαραντοπούλου
- Apr 3
- 14 min read

Αν και έχουν δώσει απαντήσεις για όλη τη γη.
Ότι ήταν μια γη που διαλύθηκε σε κομμάτια, τις σημερινές ηπείρους.
Εμείς ασχολούμαστε σε αυτό το άρθρο με τους τελευταίους κατακλυσμούς διότι ποιο παλιά δεν ξέρουμε τι συνέβαινε, αφού η γη έγινε πολλές φορές χυλός, και ήρθαν τα πάνω κάτω.
Σήμερα ο άνθρωπος έχει σοβαρές πληροφορίες, δεν ξέρω αν έχει το χρόνο να προετοιμάσει την μελλοντική του προστασία;
Όσο και όσοι περισσότεροι ερευνούν, μπορεί να προσφέρουν βοήθεια, να προλάβουμε τον επόμενο κατακλυσμό τοπικό, ή ολόκληρης της γης.
Που τα φυσικά φαινόμενα αυτό δείχνουν, ότι πλησιάζει κατακλυσμός, η κάτι τέτοιο.
Το πλησιάζει είναι σχετικό, μπορεί να συμβεί σε 50- 100- 1.000 ή χιλιάδες χρόνια μετά, αλλά έρχεται.
Ας δούμε τι μας κάνει να πιστεύουμε κάτι τέτοιο, χωρίς θρησκευτικές δοξασίες και πρόσκαιρα οικονομικά κέρδη διαφόρων συμφερόντων, από τις φυσικές αλλαγές του κλήματος.

Εδώ θέλω να έχετε μια πλήρη εικόνα για τους παγκόσμιους απατεώνες, για την μεγαλύτερη άπατη της κλιματικής αλλαγής, που θα γινότανε έτσι και αλλιώς!
Ο ποιο κατάλληλος επιστήμονας σε αυτά τα θέματα είναι ο φίλος μου επιστήμονας συγγραφέας
Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de και για αυτό θα βάλω μερικούς συνδέσμους από άρθρα του, αλλά αν πάτε στην ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ στην κατηγορία συγγραφείς, θα βρείτε πολλά θέματα, με πλήρη ανάλυση για την μεγάλη απάτη της κλιματικής αλλαγής.

ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ Η ΓΗ ΔΕΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ!
1 Η απότομη και γρήγορη μετατόπιση του άξονα της γης, σχετικά με το παρελθόν.
2 Η καταστροφή του κλήματος, δηλαδή η συμπεριφορά του κλίματος με αλλαγές προς το χειρότερο, ζέστες και κρύα σε περιοχές που δεν υπήρχαν, μεταφορά του τροπικού κλίματος, σε υγιείς περιοχές που δεν υπήρχαν τέτοια φαινόμενα.
Ανταρκτική: Δραματική συρρίκνωση των θαλάσσιων πάγων για άγνωστο λόγο;
Πέντε σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής για την Ελλάδα11/07/2019Το κλίμα αλλάζει εδώ και δεκαετίες με ραγδαίους ρυθμούς.Η χώρα μας πλήττεται από αυτό το φαινόμενο που επηρεάζει τις ζωές όλων.Τι πρόκειται όμως να συμβεί ακριβώς;Η μελέτη ερευνητών του Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η οποία δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό κλιματολογίας «International Journal of Climatology», έδειξε πως κάθε δεκαετία που περνά αυξάνεται στην Ελλάδα ο αριθμός των πολύ ζεστών ημερών και παράλληλα μειώνεται ο αριθμός των πολύ κρύων βραδιών μέσα στη χρονιά, κάτι που έχει επιπτώσεις στην υγεία και στην ευεξία των κατοίκων της Ελλάδας.

Περισσότερα κρούσματα καύσωναΤο θερμικό βιοκλίμα της Μεσογείου -όχι μόνο της Ελλάδας- υπέστη σημαντική θέρμανση κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών.Παρά το γεγονός πως η Ελλάδα δεν επηρεάστηκε από το ισχυρό κύμα καύσωνα που έχει πλήξει την κεντρική και δυτική Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες, παραμένει μία από τις πλέον ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή περιοχές της Ευρώπης.
3 Συχνότεροι και ποιο ισχυροί σεισμοί.
4 Τυφώνες, καταιγίδες, τσουνάμια, ποιο εντατικά και ποιο καταστροφικά.
11-7-2019
Έξι νεκροί, 108 τραυματίες, ξεριζωμένα δέντρα, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, δρόμοι που μετατράπηκαν σε χειμάρρους: αυτός είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν από χθες βράδυ τη Χαλκιδική, η οποία κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ευθύμιος Λέκκας: Μέσα σε 10 λεπτά ήλθε η καταστροφή
«Είχαμε τον καύσωνα το προηγούμενο διάστημα που δίνει τη θέση του στα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Είναι φαινόμενα που παρουσιάζονται αιφνίδια και διαρκούν πάρα πολύ λίγο»
Ο τυφώνας που χτύπησε την Χαλκιδική και θέρισε ζωές μέσα σε λίγα λεπτά άφησε πίσω του και εικόνες σοκ από τα σημεία που πέρασε.Αλεξανδρούπολη Μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα από έντονη χαλαζόπτωσηΑναφορές για χαλάζι σε μέγεθος μήλου
11-7-2019
Χαλάζι σε μέγεθος αυγού στη Φλώρινα

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το βράδυ της Τετάρτης την κεντρική Μακεδονία, την Θράκη και την Θεσσαλία, είχε τραγικά αποτελέσματα: Εξι επιβεβαιωμένοι θάνατοι, πάνω από 100 τραυματίες και ένας αγνοούμενος ψαράς στη Νέα Καλλικράτεια.

Ζημιές σε αυτοκίνητα, σπίτια και καλλιέργειες στην Τριχωνίδα από το χαλάζιΜεξικό Χαλάζι δύο μέτρων «έπνιξε» τη Γουαδαλαχάρα«Σκηνές που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ, τουλάχιστον στην Γουαδαλαχάρα.
Κοιτάξτε το χαλάζι που μοιάζει σαν να χιόνισε (…). Θα λέγαμε ότι χιόνισε.
Είναι απίστευτο» έγραψε ο κυβερνήτης της πολιτείας Χαλίσκο Ενρίκε Αλφάρο.
Σε αυτήν την περιοχή στο βόρειο Μεξικό, τις προηγούμενες ημέρες ο υδράργυρος ανήλθε στους 31 βαθμούς Κελσίου.
Αν και το χαλάζι δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο αυτήν την περίοδο του έτους, η χθεσινή χαλαζόπτωση ήταν πρωτόγνωρης έντασης, με το στρώμα πάγου να φθάνει σε ύψος έως τα δύο μέτρα.
Τα φαινόμενα αυτά είναι πρωτοφανεί σε μέγεθος και εποχή.
Ιταλία

Κακοκαιρία και στην Ιταλία: Χαλάζι σαν…πορτοκάλιΔεκαοκτώ τραυματίες, χαλάζι μεγέθους πορτοκαλιού, πτώσεις δέντρων και πυρκαγιές λόγω ανέμων, προκάλεσε το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας στη νότιο Ιταλία.
Δεκαοκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο στην πόλη Πεσκάρα στην Αδριατική με τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι, που προκλήθηκαν από χαλάζιμεγέθους πορτοκαλιού, έπειτα από το αναπάντεχο κύμα κακοκαιρίας, που συνοδεύθηκε από πρωτοφανή σε μέγεθος χαλαζόπτωση.
Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στην μεγαλούπολη του νότου, στο κέντρο της οποίας το νερό έφθασε στα 10 εκατοστών.

Εάν στην Πεσκάρα, οι άνεμοι και η χαλαζόπτωση προκάλεσαν φοβερές ζημιές, στην Κατάνια της Σικελίας οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πυρκαγιά σε παραλία της πόλης, με αποτέλεσμα οι παραθεριστές να απομακρυνθούν με φουσκωτά, για να γλιτώσουν από τις φλόγες που πυρπολούσαν τις ψάθινες ομπρέλες.
Στον Τάραντα ένας γερανός των δημοσίων υπηρεσιών κατέληξε στη θάλασσα και αγνοείται ένας άνθρωπος.
Γαλλία
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019
Χαλάζι μεγέθους… μπάλας του τένις «χτύπησε» τη Γαλλία
5 Κατολισθήσεις και μετακινήσεις υψωμάτων σε βουνά, που αλλού κατεβαίνουν και αλλού ανυψώνονται.
6 Λιώσιμο των πάγων με πολύ ποιο γρήγορους ρυθμούς, από ότι στο παρελθόν.
Ο καύσωνας στην Αλάσκα προκαλεί δασικές πυρκαγιές και λιώσιμο των παγετώνων Διώχνουν άρον – άρον τους κατοίκους1 Ιουλίου 2019Ο καύσωνας που επικρατεί στην Αλάσκα προκαλεί δασικές πυρκαγιές και το λιώσιμο παγετώνων, με αποτέλεσμα οι μεγαλύτερες πόλεις της αμερικανικής πολιτείας να πνίγονται στον καπνό και οι ποταμοί της να υπερχειλίζουν με νερό από την τήξη του χιονιού.
δραστηριότητες και τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς να παραμείνουν στα σπίτια τους.Πολύ σοβαρές επιπτώσεις φαίνεται πως έχουν οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται στην Αλάσκα.
Ο καύσωνας αυτός προκαλεί δασικές πυρκαγιές και το λιώσιμο παγετώνων με αποτέλεσμα οι μεγαλύτερες πόλεις της αμερικανικής πολιτείας να πνίγονται στον καπνό και οι ποταμοί της να υπερχειλίζουν με νερό από την τήξη του χιονιού!
2-7-2019
Η συρρίκνωση των πάγων στο νότιο ημισφαίριο είναι πολύ ταχύτερη από τις απώλειες λόγω της τήξης των αρκτικών θαλάσσιων πάγων στο βόρειο ημισφαίριο.
Ο ρυθμός μείωσης των πάγων γύρω από την Ανταρκτική είναι τριπλάσιος από την πιο γρήγορη τήξη που έχει καταγραφεί ποτέ στην Αρκτική θάλασσα.
Σε τέσσερα χρόνια η θάλασσα της Ανταρκτικής έχασε τόσους πάγους όσους η θάλασσα της Αρκτικής σε 34 χρόνια.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Κλερ Πάρκινσον του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Goddard της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), δήλωσαν έκπληκτοι από την έκταση των απωλειών των πάγων.
Επιφυλάχθηκαν πάντως να πουν ότι υπαίτια γι’ αυτό είναι η κλιματική αλλαγή, ούτε είναι βέβαιοι κατά πόσο πρόκειται απλώς για την αρχή μιας πιο μακρόχρονης τάσης.
Ιστορικό ρεκόρ ζέστης στο Άνκορατζ της Αλάσκας

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019
Πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ: η θερμοκρασία ξεπέρασε την Πέμπτη τους 32 βαθμούς Κελσίου στο Άνκορατζ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας, όπως ανακοίνωσαν οι μετεωρολόγοι.
Στις 17.00 (τοπική ώρα), στο διεθνές αεροδρόμιο του Άνκορατζ καταγράφηκε θερμοκρασία 90 βαθμών Φαρενάιτ (δηλαδή 32,2 βαθμών Κελσίου, για πρώτη φορά αφότου ξεκίνησαν οι μετρήσεις και κρατούνται αρχεία, όπως ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).
Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί στις 14 Ιουνίου 1969 και ήταν 85 βαθμοί Φαρενάιτ, δηλαδή 29,4 βαθμοί Κελσίου.
11-7-2019
Στο χείλος της κατάρρευσης με ρυθμό που μπορεί να προκαλέσει καταστροφική άνοδο της στάθμης των ωκεανών κατά μισό μέτρο (!) ανά την υφήλιο ίσως βρίσκεται ένας πελώριος παγετώνας ίσος με το μέγεθος της Φλόριντα στην Ανταρκτική, προειδοποιούν επιστήμονες.
Ενώ οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν λόγω της κλιματικής αλλαγής και μειώνονται τα επίπεδα των πάγων στην Αρκτική, στο άλλο άκρο της υδρογείου, στην Ανταρκτική, πολύ μεγαλύτεροι παγετώνες με τεράστιες ποσότητες νερού πιστεύεται ότι διατρέχουν τον κίνδυνο κατάρρευσης.
7 Ενεργοποιήσει Ηφαιστίων περισσότερων και πιο ισχυρά.

Μυστηριώδης νήσος στην Ανταρκτική έχει ηφαίστειο με λίμνη καυτής λάβας
Η σπάνια αυτή ανακάλυψη έγινε με τη βοήθεια δορυφορικής παρατήρησης, που εντόπισε τη λίμνη λάβας στην κορυφή του όρους Μίκαελ.
Η δορυφορική κάμερα υπολόγισε ότι η θερμοκρασία της «λίμνης» από μάγμα έχει θερμοκρασία μεταξύ 989 και 1.279 βαθμούς Κελσίου και καίει εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η «μυστηριώδης» νήσος Σόντερς βρίσκεται κάπου στο νότιο Ατλαντικό, μόλις 1600 χλμ από τη θάλασσα του Γουέντελ που βρέχει τις ακτές της Ανταρκτικής.
Ανήκει στο ηφαιστειογενές νησιωτικό σύμπλεγμα των Νότιων Νήσων Σάντουιτς και το γεγονός και μόνο ότι διαθέτει ένα ενεργό ηφαίστειο αποτελεί από μόνο του μια ξεχωριστή περίπτωση ηφαιστείου.
Εδώ συμβαίνει το εξής οξύμωρο, τις γεωλογικές έρευνες και τις κλιματικές να τις παραποιούν οι επιστήμονες κάτω από εκβιασμούς, διότι δεν έχουν δικά τους μέσα και εργαστήρια για τις επιστημονικές τους έρευνες, με αποτέλεσμα τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα να αλλοιώνουν την αλήθεια.
Παράδειγμα η φορολόγηση για την κλιματική την αλλαγή, που την φορτώνουν στον άνθρωπο , κρύβοντας ότι αυτές οι κλιματικές αλλαγές θα γίνονταν, ότι και να έκανε ο άνθρωπος.
Οι προσομοιώσεις των επιστημόνων σήμερα, πλησιάζουν κατά πολύ την αλήθεια, για το ζοφερό μέλλον της ανθρωπότητας.
Γνωρίζουμε με αρκετή σαφήνεια πως ήταν η γη και πως έγινε, με τις ενδείξεις που έχουμε μας λένε ότι έχουμε μεγάλες αλλαγές των πλακών των ηπείρων, που επηρεάζουν την κλιματική αλλαγή και κατά συνέπεια και την ατμόσφαιρα.
Όπως είπα και στην αρχή, το μόνο που δεν θέλω, είναι να τρομοκρατήσω, αυτό που με ωθεί είναι, μήπως εμείς είμαστε ποιο τυχεροί από τους προγόνους μας στους προηγούμενους κατακλυσμούς, μήπως καταφέρουμε με την ενημέρωση να μειώσουμε το κακό στο σύνολό του.
Το να πάμε σε άλλον πλανήτη, με τα σημερινά δεδομένα και τις αποστάσεις του διαστήματος, σε πλανήτες που είναι εχθρικοί για την ζωή του ανθρώπου, το θεωρώ απλά ένα καλό παραμύθι, το άλμα που πρέπει να κάνει η επιστήμη και ο άνθρωπος σήμερα, το καταστεί ανέφικτο.
Δεν ξέρω αν στο μέλλον ο άνθρωπος θα βρει πλανήτες με τις ίδιες συνθήκες ζωής με την γη και πόσο μακριά, αλλά να πάμε σε εχθρικό πλανήτη και να τον κάνουμε κατοικήσιμο για τον άνθρωπο, βρίσκετε ακόμα στα παραμύθια.
Ελπίδες για κατοίκιση σε άλλο πλανήτη για τις επόμενες γενιές δίνει αν προλάβουν, η κρυογενετική,
https://el.wikipedia.org/wiki/ Κρυογενετική.
Με καύσιμο το υδρογόνο, αν βρεθεί κατοικήσιμος πλανήτης και βρίσκετε πολύ μακριά.
Άρα όλο το βάρος, πρέπει να το ρίξουμε εδώ στην γη μας, πως θα προστατευτούμε και πως θα μειώσουμε τα καταστρεπτικά φαινόμενα που μας έρχονται.
Είναι σίγουρο ότι σε έναν πιθανό κατακλυσμό, θα χαθούν δισεκατομμύρια ψυχές, αλλά, η επιτυχία θα είναι να καταφέρουμε να ζήσουμε περισσότεροι, αλλά κυρίως να εξασφαλίσουμε τις πληροφορίες, τα δεδομένα για τις επόμενες γενιές, κάτι που εμείς δεν είχαμε και δεν έχουμε από τους προγόνους μας, σαν χειροπιαστές αποδείξεις.

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε τη Μεσσηνία –Έσπασαν μέχρι και παρμπρίζ αυτοκινήτων
Το καμπανάκι για τον κίνδυνο ενός κλιματικού “απαρτχάιντ” από τη γη.
«Τα κύματα καύσωνα θα γίνουν πιο έντονα, πιο παρατεταμένα, πιο ακραία, θα αρχίζουν νωρίτερα και θα τελειώνουν αργότερα», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων την Παρασκευή στη Γενεύη η εκπρόσωπος του ΠΜΟ Κλερ Νάλις. «Βρισκόμαστε ακόμη μόλις στα τέλη Ιουνίου, όμως φαίνεται πως η γη βιώνει τα πέντε πιο ζεστά χρόνια που έχουν καταγραφεί ποτέ, από το 2015 μέχρι και το 2019», δήλωσε η εκπρόσωπος.
Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο, το 2019 ήταν η τρίτη πιο ζεστή χρονιά, πρόσθεσε.
Τα γεράκια του χρήματος και της παγκόσμια εξουσίας δεν θέλουν να χάσουν από τα ματωμένα κέρδη τους, αλλά και ούτε να χρηματοδοτήσουν σε νέες καθαρές για το περιβάλλον ενέργειες, όπως το ανεξάντλητο και δωρεάν υδρογόνο!
Όμως η γη μας προειδοποιεί, πάρτε τα μέτρα σας, στην Ελλάδα, χώρα μεσογειακή, με το καλύτερο κλήμα έχει αρχίσει να φανερώνει τροπικές συμπεριφορές, έχει πάρει την κατιούσα, χάθηκαν οι εποχές, από χειμώνα σε καλοκαίρι με καταστροφικές συμπεριφορές, μέσα σε μια ημέρα, τέσσερεις εποχές, το πρωί δροσιά μετά συννεφιά, μετά βροχές και καταιγίδες και μετά κρύο και χαλάζι όσο ένα καρύδι, αυτά είναι άγνωστα στην Ελλάδα, για όσο έχουμε πληροφορίες καιρικές, καταστρέφονται οι παραγωγές, ακόμα και στα θερμοκήπια των αγροτών, τα νερά έχουν κατέβη δραματικά.
Το παρελθόν της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας γενικότερα, κρύβει αινίγματα που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε και αφήνει ανοικτή την πιθανότητα ο σύγχρονος τεχνολογικός πολιτισμός μας να μην είναι απαραίτητα ο υψηλότερος που κατοίκησε τη Γη.
Ο αναγνώστης πρέπει να έχει παλιές και σύγχρονες πληροφορίες, για να μπορεί να κάνει διασταύρωση.
Από την αρχαιότητα η Σελήνη έχει χαρακτηριστεί ως τεχνικό δημιούργημα, αφού υπάρχουν καταγεγραμμένες ιστορικές φάσεις όπου στονουρανό της γης δεν υπάρχει η ύπαρξη της.
Ο Αριστοτέλης έγραψε ότι η Αρκαδία, πριν κατοικηθεί από τους Έλληνες, είχε Πελασγικό πληθυσμό και ότι αυτοί οι αυτόχθονες κατοικούσαν σε αυτή την περιοχή από μία πολύ μακρινή εποχή όπου ακόμα δεν υπήρχε η σελήνη στον ουρανό.
Γι αυτό τον λόγο τους ονόμασε και Προσέληνες.
Ο Απολλώνιος ο Ρόδιος ανέφερε την εποχή «όταν δεν υπήρχαν όλα τα περιφερόμενα σώματα στον ουρανό, πριν εμφανιστούν οι φυλές της Δανάης και του Δευκαλίωνα, και υπήρχαν μόνο οι Αρκάδες, για τους οποίους λεγόταν ότι κατοικούσαν πάνω στα βουνά και τρέφονταν με βελανίδια, πριν την ύπαρξη της σελήνης».
Παρόμοιες αναφορές έχουμε από τον Πλούταρχο, τον Οβίδιο, τον Ιππόλυτο, τον Λουκιανό, τον Censorinus.
Κατά τα φαινόμενα, στην Νότια Αμερική, σύμβολα που βρέθηκαν στους τοίχους του προαύλιου του Καλασάγια, κοντά στην πόλη του Τιαχουανάκο (στην Βολιβία), καταγράφουν την σελήνη να πρωτοεμφανίζεται πριν από περίπου 12.000 έτη.
“Δύο νέοι δορυφόροι θα παρακολουθούν το νερό της γηςΈνας πύραυλος Falcon 9 της αμερικανικής εταιρείας Space X του Έλον Μασκ έθεσε σε τροχιά τους δορυφόρους που θα παρακολουθούν το νερό της γης.”
Για όσους τυχόν δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα ότι ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος θα γίνει για το νερό. ”K.Σκανδαλίδης” .
Η συνέχεια στον σύνδεσμο.

Ποια είναι η κινητήριος δύναμη σε αυτό το ταξίδι του νερού;
Ο ήλιος!
Από την ηλιακή ακτινοβολία, τα επιφανειακά νερά της γης, δηλαδή τα νερά που βρίσκονται σε θάλασσες, λίμνες, ποτάμια, αλλά και στα εδάφη της στεριάς θερμαίνονται και εξατμίζονται.
Έτσι, το νερό από υγρό μετατρέπεται σε αέριο, δηλαδή σε υδρατμούς.
Καθώς οι υδρατμοί κινούνται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, έρχονται σε επαφή με ψυχρές αέριες μάζες, συμπυκνώνονται και σχηματίζουν τα σύννεφα.
Κι έτσι, οι υδρατμοί με το βάρος που αποκτούν, πέφτουν πάλι στη γη ως βροχή, χαλάζι ή χιόνι.
Το νερό που πέφτει στη στεριά περνάει στο υπέδαφος, απορροφάται από τις ρίζες των φυτών ή συνεχίζει το ταξίδι του προς τη θάλασσα, περνώντας μέσααπό ρυάκια, ποτάμια, και λίμνες.
Αυτή η διαρκής ανακύκλωση του νερού ονομάζεται υδρολογικός κύκλος ή κύκλος του νερού.
Υπάρχει, δηλαδή μια σταθερή ποσότητα νερού που συνεχώς ανανεώνεται και “κινείται” σε έναν κλειστό κύκλο μεταξύ της θάλασσας, των σύννεφων και της γης.
Οι άνθρωποι όπως και όλοι οι υπόλοιποι ζωντανοί οργανισμοί, χρησιμοποιούμε ξανά και ξανά το ίδιο νερό.
Αν το σκεφτούμε, πίνουμε το ίδιο νερό που έπιναν κάποτε οι δεινόσαυροι!
Το ξέρετε αυτό;
Το νερό είναι το μοναδικό στοιχείο στη φύση που συναντάμε και στις τρεις φυσικές καταστάσεις: υγρό, στερεό και αέριο!
Από τη θάλασσα, τις λίμνες και τα ποτάμια εξατμίζεται κάθε λεπτό μια ποσότητα (ένα δισεκατομμύριο) κυβικών μέτρων νερού που επιστρέφει στην ατμόσφαιρα.
Το νερό, λοιπόν, σημαίνει ζωή, αφορά τη ζωή όλων μας και κάθε μορφή ζωής στον πλανήτη μας.
Όχι τυχαία, αν παρατηρήσουμε τον πλανήτη Γη από το διάστημα, θα δούμε ότι φαίνεται σαν μια γαλάζια σφαίρα, γι’ αυτό λέγεται και “Γαλάζιος Πλανήτης”.
Το 71% της επιφάνειας του Γαλάζιου Πλανήτη καλύπτεται από νερό. Το νερό, όμως, δεν είναι απεριόριστο.
Και σίγουρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις καθημερινές μας ανάγκες η μεγάλη ποσότητα νερού που βρίσκεται σε θάλασσες και ωκεανούς.
Η συνέχεια…

Ανήσυχοι οι επιστήμονες για το λιώσιμο των πάγων στη Γροιλανδία
Η ταχύτερη τήξη θεωρείται πιθανότατο ότι θα οδηγήσει και σε ταχύτερη άνοδο της στάθμης των θαλασσών
Το συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι η νοτιοδυτική Γροιλανδία, η οποία έως τώρα δεν είχε θεωρηθεί μεγάλη απειλή, τελικά αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην άνοδο της στάθμης του Ατλαντικού ωκεανού, κάτι που μπορεί να έχει συνέπειες για μεγάλες παράκτιες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι.
Ο δύο αμερικανο-γερμανικοί περιβαλλοντικοί δορυφόροι GRACE που παρακολουθούν τη Γροιλανδία, δείχνουν ότι στην περίοδο 2002-2016 χάνει περίπου 280 γιγατόνους (δισεκατομμύρια τόνους) πάγου κάθε χρόνο.
Η νέα έρευνα, που συνδύασε τα δορυφορικά στοιχεία με επίγεια δεδομένα από σταθμούς GPS, βρήκε ότι μετά το 2012 έχει σχεδόν τετραπλασιασθεί ο ρυθμός απώλειας πάγων σε σχέση με το 2003, με την επιτάχυνση να είναι μεγαλύτερη στη νοτιοδυτική περιοχή.
Η συνέχεια…

Τη στιγμή που ο άνθρωπος κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς την κατάκτηση του μέλλοντος, είναι αναγκαίο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να αναλογισθεί το παρελθόν για να διαπιστώσει και σε άλλες φάσεις του ανθρώπινου βίου τη δημιουργική του ικανότητα.
Η ενημερωτική αυτή αναδρομή στο έπος τής Ιλιάδας και της Οδύσσειας έχει σκοπό να παρουσιάσει τα σημαντικότερα γεωλογικά στοιχεία, που αναφέρονται μέσα στο έπος αυτό.
Τα γεωλογικά στοιχεία, στα οποία θα αναφερθούμε, διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: αφενός μεν, σε αυτά καθεαυτά τα γεωλογικά υλικά, που φέρονται να χρησιμοποιούν οι ήρωες του έπους, αφετέρου δε, στα γεωλογικά φαινόμενα, τα οποία θα μπορούσαμε να διακρίνουμε μέσα από τις αλληγορίες, εφόσον αυτές ερμηνευθούν με βάση τις γεωεπιστήμες.
Βέβαια, είναι εύκολο και επισφαλές να προσπαθεί κανείς να ερμηνεύσει αλληγορίες, θα πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε ότι, από πολύ παλιά, ο άνθρωπος έχει θέσει αναρίθμητα ερωτήματα προκειμένου να ερμηνεύσει τον κόσμο που τον περιβάλλει, καθώς και τις μεταβολές και τα φαινόμενα, που συνέβαιναν σε αυτόν.
Τις πολλαπλές και συχνά τόσο αντιφατικές «φαινομενικά» δυνάμεις της φύσεως, πρώτοι οι Έλληνες, τις είχαν ενσαρκώσει σε θεούς, επειδή η λογική τους δεχόταν πως οι θελήσεις των θεών κυβερνούν ή φαίνονται να κυβερνούν τον κόσμο.
Όμως, διαπιστώνει κανείς ότι στις θελήσεις αυτές ενυπάρχει η θέληση του ανθρώπου να κατορθώσει, με την τάξη, με τον νόμο και την επιστήμη, να ταξινομήσει και να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις αυτές, έτσι ώστε να μετατρέψει τα φαινόμενα της φύσεως σύμφωνα με τη δική του θέληση, που τελικά θριαμβεύει.
Στη συνέχεια, θα αναφερθούν τα κυριότερα γεωλογικά φαινόμενα, στα οποία θα μπορούσαμε να διακρίνουμε αλληγορίες, των οποίων η ερμηνεία είναι δυνατόν να δοθεί με βάση τις γεωεπιστήμες.
Όσον αφορά στη Γαία, τη δική μας γη, είναι γεγονός πως οι μύθοι τής Δημιουργίας εννοούν στην πραγματικότητα την ιστορία της γης, όπου διάφορα συμβάντα ερμηνεύονται ως υπερφυσικά φαινόμενα.
Η συνεχεια…
Το μυστηριο της ζωης – ιδρυμα ευγενιδου
και η γεωλογική του εξέλιξη, απ’ τον σχηματισμό της Σελήνης μέχρι την προέλευση του … στη διαμόρφωση της νέας μας παράστασης και των οποίων τα ονόματα …… της Γης το φαινόμενο του βόρειου και του νότιου Σέλαος.
Η συνέχεια…
Αλλαγές στην επιφάνεια της Γης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Παρουσίαση και ανοιχτή δραστηριότητα, με θέμα τις αλλαγές στην επιφάνεια της Γης. Στόχοι του μαθησιακού αντικειμένου είναι αφενός να κατανοήσουν οι μαθητές τους ενδογενείς, εξωγενείς και ανθρωπογενείς παράγοντες που προκαλούν τις αλλαγές αυτές και αφετέρου να διαπιστώσουν τις επιπτώσεις των περιβαλλοντικών αλλαγών στη ζωή των ανθρώπων.
Πιο αναλυτικά, στην παρουσίαση περιλαμβάνονται κειμενικές πληροφορίες, εικόνες, αποσπάσματα βίντεο και δυναμικές αναπαραστάσεις, μέσω των οποίων εξετάζονται θέματα που αφορούν σε γεωλογικές μεταβολές, φυσικές καταστροφές (ηφαιστειακές εκρήξεις, σεισμοί, τσουνάμι), καιρικά φαινόμενα (ανεμοστρόβιλος, βροχή, χιόνι, χαλάζι, πλημμύρες, αφρικανική σκόνη) περιβαλλοντικά προβλήματα (φαινόμενο θερμοκηπίου, αποξήρανση λιμνών, πυρκαγιές) και άλλους παράγοντες που επιφέρουν αλλαγές στην επιφάνεια της Γης.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
Το υλικό της παρουσίασης μπορεί να αξιοποιηθεί από τον εκπαιδευτικό ή / και τους μαθητές, για την κατανόηση γεωλογικών, φυσικών και καιρικών φαινομένων, καθώς και για την παρατήρηση των συνεπειών τους.
Η θεματική διαμόρφωση της παρουσίασης επιτρέπει στους χρήστες είτε να μελετήσουν το σύνολο του υλικού είτε να επιλέξουν μικρότερες θεματικές ενότητες ή μεμονωμένα φαινόμενα προς εξέταση.
Γη επιφάνεια της Γηςμεταβολές στο περιβάλλονφυσικά φαινόμενα ανάγλυφοκαιρικά φαινόμεναφυσικές καταστροφέςπεριβαλλοντικά προβλήματα
Τμήμα Γεωλογίας (ΔΔ) Αρχική σελίδα συλλογής
30-Ιού-2019 | Λαϊνάς, Σπυρίδων | Διδακτορική Διατριβή | |
30-Ιού-2019 | Ζηδιανάκης, Ιωάννης | Διδακτορική Διατριβή | |
28-Φεβ-2019 | Γιαννούλη, Ανδριάνα | Διδακτορική Διατριβή | |
11-Ιού-2018 | Γιαννόπουλος, Δημήτριος | Διδακτορική Διατριβή | |
14-Μάρ-2018 | Δημητριάδης, Αλέξανδρος | Διδακτορική Διατριβή | |
2-Μάρ-2018 | Ζωβοΐλη, Ευαγγελία | Διδακτορική Διατριβή | |
15-Φεβ-2018 | Χαραλαμπάκης, Μαρίνος | Διδακτορική Διατριβή | |
16-Ιαν-2018 | Κάβουρα, Αικατερίνη Παρασκευή | Διδακτορική Διατριβή | |
11-Δεκ-2017 | Ζουμπούλη, Έλενα | Διδακτορική Διατριβή | |
10-Μάρ-2017 | Παπαδοπούλου, Πηνελόπη | Διδακτορική Διατριβή | |
10-Μάρ-2017 | Τσάκαλος, Ευάγγελος | Διδακτορική Διατριβή | |
29-Νοέ-2016 | Κιομουρτζή, Πασχαλιά | Διδακτορική Διατριβή | |
9-Νοέ-2016 | Πασσά, Καλλιόπη-Σοφία | Διδακτορική Διατριβή | |
25-Ιού-2016 | Oskay, Rıza Görkem | Διδακτορική Διατριβή | |
3-Μάρ-2016 | Τσιολάκης, Ευθύμιος | Διδακτορική Διατριβή | |
1-Φεβ-2016 | Ασημακόπουλος, Μάριος | Διδακτορική Διατριβή | |
7-Ιαν-2016 | Ιωακειμίδης, Χρήστος | Διδακτορική Διατριβή | |
9-Νοέ-2015 | Κατσάνου, Κωνσταντίνα | Διδακτορική Διατριβή | |
7-Μάϊ-2015 | Αποστολίδης, Εμμανουήλ | Διδακτορική Διατριβή | |
16-Μάϊ-2014 |
Comments